Perfektní výbava pro sport a outdoor, aneb co by nemělo chybět v batohu žádného dobrodruha

Ať už jste nadšený cestoval, nebo si jen občas rádi vyrazíte na túru do přírody, jedno je jisté – dobrá výbava vám může zachránit spoustu nervů a nejednu situaci.

Když jste venku, daleko od civilizace, chcete mít jistotu, že máte po ruce vše, co potřebujete. A proto jsme připravili seznam základních věcí, které by vám na žádném výletu neměly chybět.

Co by vám rozhodně nemělo chybět:

1. Láhev na vodu

Voda je základ. Na výletech, túrách nebo i jen při delší procházce v přírodě ji musíte mít s sebou. Filtrační láhev jako například Brita Fill & Go je skvělá, pokud nemáte jistotu jakou kvalitu má voda, kterou máte k dispozici. Díky vestavěnému filtru se zbavíte nečistot, které mohou být ve vodovodním řádu nebo přírodním zdroji vody. Pro ty, kteří dávají přednost odolnosti a klasice, je tu nerezová láhev Laken Basic. Její robustní konstrukce z nerezové oceli odolá i těm nejnáročnějším túrám a drsnému zacházení.

2. Multifunkční nůž

Kapesní nůž je základem každé správné výbavy. Nikdy nevíte, kdy budete potřebovat něco rozříznout nebo upravit. Opinel Picnic sada je nesmírně praktická ve chvíli, kdy se chystáte do parku na piknik nebo prostě svačit v přírodě. Obsahuje vše co potřebujete: nůž, vidličku, lžíci a ubrousek – zkrátka vše, co potřebujete na pohodlný piknik v přírodě. Pro houbaře je zase nenahraditelný Opinel houbařský nůž. Má nejen ostrou čepel, ale i kartáček na očištění hub přímo v lese. A pokud hledáte všestranného pomocníka na cokoliv, Opinel Classic No. 09 je tradiční kapesní nůž, který zvládne vše, od přípravy jídla po drobné opravy.

3. Lékárnička

Zdraví je pro nás to nejdůležitější. Proto na sebe dávejte dobrý pozor i na výletech. Drobné škrábance, puchýře nebo i vážnější zranění dokážete snadněji ošetřit s lékárničkou R-SPEKT Outdoor Czech Edition. Plně vybavenou lékárničku byste měli mít po ruce v každé situaci, ať už vyrážíte na tůru do hor nebo na výlet na kole. Nikdy nevíte, kdy se vám může hodit, a právě proto by neměla chybět v žádném batohu.

 

Další užitečné vybavení, které vám zpříjemní každý výlet

1. Termoska

Kvalitní termoska zajistí, že budete mít vždy po ruce něco teplého k jídlu nebo pití. To oceníte obzvlášť v chladném počasí a během sychravých rán. Termosky na jídlo a nápoje je dokáží udržet teplé klidně i po celý den. Nebo naopak, v horkých dnech do nich můžete nalít studené nápoje a déle je ochránit před teplem.

2. Termo taška

Ať už vyrážíte na malý výlet, na ryby nebo delší výpravu s rodinou, někdy si s sebou zkrátka chcete vzít větší zásobu jídla a rozhodně nechcete, aby se zkazilo. Termo taška R-SPEKT Food & Drink Mini je tak akorát veliká, aby se vám do ní vešlo balení plechovek vychlazeného piva nebo oběd pro několik osob.

3. Termo sedák

Máte rádi své pohodlí? V tom případě si pořiďte termo sedák R-SPEKT Classic. Je dostupný ve dvou velikostech. Velký pro vás a malý pro děti. Je nejen pohodlný, ale zároveň poskytuje výbornou ochranu proti chladu, a to i při dlouhém sezení venku. Sedák je lehký a díky izolační vrstvě zajistí, že neprochladnete, ať už sedíte na zemi v přírodě nebo na tribuně při hokejovém zápase.

3. Nanosprej na ochrana textilu

Když trávíte hodně času venku a chcete ochránit své oblečení a vybavení před vlhkostí a nečistotami, použijte nano sprej R-SPEKT na textil. Tento špičkový sprej vytváří neviditelnou ochrannou vrstvu, která odpuzuje vodu, oleje i špínu a tím si nejen usnadníte práci s čištěním, chráníte se před vlhkostí, ale zároveň prodloužíte životnost svých textilních výrobků. Aplikace je přitom tak jednoduchá a rychlá. Stačí nastříkat a nechat uschnout. Textilie zůstávají i po aplikaci prodyšné a zachovávají si svou původní strukturu a barvu.

Příroda - úžasná, krásná i nebezpečná. Místo, kde si můžeme odpočinout a dobít baterky. Objevovat, ale také se dostat do nebezpečí. Stačí ale být dobře připraven a můžete se postavit všemu, co vás na vašem výletu může potkat.



Související produkty