Ušlechtilá zrna vysokohorské kávy Arabica byla pro Dallmayr Crema d'Oro pečlivě smíchána a jemně upražena. Výsledkem je káva se světlou, hladkou sametovou pěnou a jemným, vyváženým aroma. Je skvělou volbou pro pravé italské espresso.
Zrna Arabiky jsou z Etiopie, pražena tradiční pražírnou v Mnichově.
Chuťový profil:
Typ | 100% Arabica |
Pražení | |
Intenzita | |
Acidita | |
V porovnání s kávami Dallmayr Crema Intensa a Dallmayr Espresso d'Oro se jedná o lehčí a jemnější kávu. Káva vytvořená speciálně pro přípravu v kávových automatech a přístrojích na espreso.
Obsahuje: zrnková káva 100% Arabica, obsah kofeinu je méně než 1,5%.
Příprava: Káva Dallmayr Crema d'Oro se skvěle hodí k přípravě v plně automatických kávovarech. Každý šálek kávy bude automaticky korunován jemnou pěnou zvanou Crema.
Při přípravě kávy v plně nebo částečně automatických kávovarech musí za 3 až 5 vteřin vytékat espresso (Caffé Crema) v rovnoměrném zpěněném proudu. Jakmile je proud kávy na konci spíše vodový, odstraňte šálek, protože právě teď jsou ve větší míře vyplachovány hořčiny.
K dosažení optimálního výsledku přitom můžete na svém plně automatickém kávovaru vyzkoušet různá nastavení (když vám nechutná, nemusí být vždy na vině samotná káva). Obecně se orientujte podle údajů výrobce a následně experimentujte s různým nastavením stupně mletí, teploty, síly kávy a množství vody. Již brzy získáte cit pro přípravu kávy podle vaší chuti.