Dallmayr Espresso d'Oro je kávou italského stylu se silnou chutí, mírnou kyselostí a zlatohnědou pěnou. Káva vytvořená speciálně pro přípravu v kávových automatech a přístrojích na espreso.
Jemná a plná chuť s decentním tónem kakaa. Ideální i k přípravě cappuccina a latte macchiato.
Objevte tajemství její vynikající chuti!
Chuťový profil:
Typ | Káva Arabica a káva Canephora |
Pražení | |
Intenzita | |
Acidita | |
Tato káva je směsí arabik z Etiopie 70 % s malou příměsí robusty 30 %.
Příprava: Káva Dallmayr d'Oro se skvěle hodí k přípravě v plně automatických kávovarech.
Při přípravě kávy v plně nebo částečně automatických kávovarech musí za 3 až 5 vteřin vytékat espresso (Caffé Crema) v rovnoměrném zpěněném proudu. Jakmile je proud kávy na konci spíše vodový, odstraňte šálek, protože právě teď jsou ve větší míře vyplachovány hořčiny.
K dosažení optimálního výsledku přitom můžete na svém plně automatickém kávovaru vyzkoušet různá nastavení (když vám nechutná, nemusí být vždy na vině samotná káva). Obecně se orientujte podle údajů výrobce a následně experimentujte s různým nastavením stupně mletí, teploty, síly kávy a množství vody. Již brzy získáte cit pro přípravu kávy podle vaší chuti.